FAMILIE VARGA Telefon: +36-30-259-7240  Email: famvarga@yahoo.com

Balatonfenyves Képekben

 

Bizonyára nem fog csalódni, ha idén saját és családja pihenése helyéül a Balatont választja. Magyarország területéről bárhonnan pár óra alatt megközelíthető
- a nemrégiben megépült M7-es autópálya déli part menti szakasza sokat segített a helyzeten-  és máris élvezheti a balatoni terület szépségét! Fürdőzhet a selymes vízben, hódolhat kedvenc vizisportjainak és igazán otthon érezheti magát barátságos, minden igényt kielégítő nyaralóinkban. A Balaton egyike a világ legszebb édesvizű tavainak. Klímája lágy és kellemes. Nagysága ellenére alig mélyebb néhol 3-4 méternél, de a partközeli sávban a déli parton 40-120cm a vízmélység. Vize ezért gyorsan, akár 26°C-ra is felmelegszik, kellemes felüdülést nyújtva felnőttnek és gyermeknek egyaránt!

A déli part 

A Balaton két partja közül a délit mintha csak fürdőzésre találták volna ki. A tó medre itt homokos, lassan mélyül és sima. Sokszor több száz métert is begyalogolhatunk amíg a víz mélyülni kezd. Ezért ajánlható ez a rész gyermekes családoknak, hiszen a fürdés még úszni nem tudóknak is veszélytelen. A parti települések egymást érik, mindenhol találni szabad strandot is, ahol belépő nélkül élvezhetjük a napfényt és a vizet. Ugyanakkor azok, akik nem szeretnének lemondani a kiépített strand nyújtotta kényelemről, szintén minden déli parti településen megtalálják a fizető strandot. A fürdőhelyek némelyike csendes, családias jellegű, mint például Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő vagy Fonyód.  Akik az esti szórakozást, nappali zsongást kedvelik, nekik Siófokot ajánjuk!

Balatonfenyves

Balatonfenyves a déli part egyik leghosszabb partszakaszával rendelkezo üdülohelye, az M7-es foút és a Balaton között terül el. sendes, családias hely, 8km hosszú partszakaszon terül el, nyugatra Fonyódtól. A másik irányban Balatonmáriafürdővel határos.

Balatonfenyvesnek van három nagy strandja: 1. központi vasútállomáshoz közeli strand (2 Km-es központi szabadstrand), 2.fenyves alsói szabadstrand, 3. „Csalogány” strand (Alsó –Bélatelep közelében), és ezeken kívül kisebb bejáró jellegű strandok sokasága.A községben már az 1900 -as évek elején megkezdodtek a nyaralóépítkezések és mára nagyon sok régi és új hétvégi ház található a több hosszú vízparton. A víz itt sekély és homokos, és nagyon szép kilátás nyílik a tó északi partjára is. A vendéglátó egységek, éttermek száma is megszaporodott és itt mindenki talál  szórakozási lehetoséget. A közelben Nagybereken ostermészeti rezervátumot, Csisztapusztán termálfürdot találunk amely Fenyvesrol kisvasúttal érheto el. Nemzetközi lovaspálya, kisrepülotér vidámpark várja a kikapcsolódni  vágyó nyaralókat.

Mivel Balatonfenyves hosszanti irányban húzódik a part mentén, egyik pontja sincs távolabb a víztől 700 métrnél!

2002-es kép , amikor 50 cm-re kisebb volt a vízszint

 

 
 

 

VISSZA            ZURÜCK